Agder Bær og Grønt AS (Agderbær) ble etablert i 1998 og har helt fra begynnelsen fokusert på omsetning av jordbær til nærmarkedet. Under vårt eget varemerke Sørlandsbær tilbyr vi lokalproduserte og kortreiste bær til butikker, storhusholdning og andre utsalgssteder i begge Agderfylkene.

Vi har bygd opp en unik omsetningskanal som baserer seg på korteste vei fra produsent til forbruker. Gjennom avtaler med de store matvarekjedene sikrer vi dagfriske leveringer direkte fra produsent til nærbutikk. Dette sikrer høy kvalitet på våre bær.

I dag er Agder Bær og Grønt Agderregionens største omsetter av lokalproduserte kortreiste jordbær. I tillegg omsetter vi bringebær, hageblåbær, moreller og delikatessebær samt plommer.

Vi er ansvarlige for et pågående nasjonalt prosjekt for omsetning og profilering av Økologiske Jordbær. Prosjektet har som målsetning å styrke omsetningen av økologiske Jordbær til en riktig pris. Prosjektet er et samarbeid mellom Agder Bær og Grønt AS, Oikos (Økologisk Norge) og Norsk Landbruksrådgivning.  Les mer her 

For produsenter tilbyr vi alt innenfor emballasje for frukt og bær.

Agder Bær og Grønt har i tillegg følgende forretningsområder:

  • Mandal Hageservice
  • Pyntegrønt
  • Birdguard
  • Gjødning
  • Vedsekker for vedproduksjon